Prima pagină » Stațiunea din Ardeal unde există o rezervație de flori exotice și lacuri ce nu îngheață, indiferent de vreme. Pare un tablou desprins din poveşti!

Stațiunea din Ardeal unde există o rezervație de flori exotice și lacuri ce nu îngheață, indiferent de vreme. Pare un tablou desprins din poveşti!

Stațiunea din Ardeal unde există o rezervație de flori exotice și lacuri ce nu îngheață, indiferent de vreme. Pare un tablou desprins din poveşti!

La 10 kilometri de Oradea, în centrul stațiunii Băile Felix, se ascunde o comoară scumpă la privire: tărâmul nuferilor. Cât vezi cu ochii, florile graţioase se împletesc cu cele de lotus roz şi creează un tablou parcă desprins din poveşti.

Când vorbim de Băile Felix, locul ne duce cu gândul la apa termală. Dar să știți că tot acolo, în stațiunea bihoreana, există o rezervație de flori exotice și lacuri ce nu îngheață, indiferent de vreme.

Lotusul este una dintre cele mai prețuire flori din lume, asociată cu însuși Buddha„, spune Diana Trip, reprezentat marketing, pentru Antena 3 CNN. 

Nuferii pot fi recunoscuți după frunzele rotunde plutitoare și au culoarea albă, în timp ce florile de lotus sunt mari cu petale roz.

Frunzele de nuferi sunt verzi pe tot parcursul anului, însă lotușii oferă o priveliște unică doar două luni pe an, în iulie și august.

Rezervaţia ascunde şi multe surprize. Lacurile sunt alimentate de izvoare termale…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.