Prima pagină » VIDEO – Imagini din diverse localuri ale Clujului, din 1960. Eleganța clujenilor era renumită în acei ani

VIDEO – Imagini din diverse localuri ale Clujului, din 1960. Eleganța clujenilor era renumită în acei ani

VIDEO – Imagini din diverse localuri ale Clujului, din 1960. Eleganța clujenilor era renumită în acei ani

Anii 60 pentru Cluj-Napoca au fost anii eleganței. Putem pune asta după ce vedem imaginile video de mai jos. Regimul comunist era la început și nu erau demarate planurile lui Nicolae Ceaușescu, prin care a cerut ca oamenii să strângă cureaua, pentru plata datoriei externe.

Oamenii ieșeau în oraș îmbrăcați foarte bine, iar la coafor și magazinele de pantofi și haine era înghesuială. Ce-i drept erau și produse foarte bune și renumite. 

În materialul video al Televiziunii Române apare și un magazin mai puțin cunoscut, care funcționa în anii 60. Este vorba despre un magazinul ”Cafea”, unde mergeai și măcinai singur cafeaua cumpărată.

Unitatea funcționa pe actuala stradă Memorandumului, de lângă fosta cofetărie ”Verde”, unde acum este restaurantul Memo 10.

Cred că e cafeneaua de pe Memo langa Verde”, a relatat un clujean care a trăit în acei ani. ”E magazinul de „Cafea” (chiar asa se numea) de pe fosta 30 Decembrie. Am macinat și eu…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.