Prima pagină » Minorii care au împlinit 16 ani ar putea călători în străinătate neînsoţiţi. Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaților!

Minorii care au împlinit 16 ani ar putea călători în străinătate neînsoţiţi. Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaților!

Minorii care au împlinit 16 ani ar putea călători în străinătate neînsoţiţi. Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaților!


Minorii care au împlinit 16 ani ar putea călători în străinătate neînsoţiţi. Potrivit proiectului de lege adoptat de Parlament, copiii cu vârste între 16 și 18 ani vor putea pleca din țară fără însoțitor, dacă au acordul părinților.

Aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții: 

  • să aibă un act de identitate valabil sau un act de călătorie valabil
  • trebuie să facă dovada că, fie plec în străinătate la studii, își vizitează rudele sau merg pentru un tratament medical.
  • acordul scris din partea părinților pentru călătorie.

Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaților care era for decizional. Va merge la președinte pentru promulgare și va intra în vigoare în 30 de zile din momentul publicării în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că începând din luna august, minorii care au împlinit 16 ani vor putea călători fără să fie însoțiți de un adult.

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.