Prima pagină » La ce alimente plănuiesc guvernanții să reducă prețurile și cât vor costa produsele după „limitarea adaosului comercial”

La ce alimente plănuiesc guvernanții să reducă prețurile și cât vor costa produsele după „limitarea adaosului comercial”

La ce alimente plănuiesc guvernanții să reducă prețurile și cât vor costa produsele după „limitarea adaosului comercial”


Guvernul i-a chemat pe reprezentanții supermarketurilor la discuții. Scopul ar fi să-i convingă să renunțe la o parte din adaosul comercial pentru alimentele de bază, precum carnea, pâinea, uleiul, făina, lactatele și laptele.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a explicat la ce alimente plănuiesc guvernanții să reducă prețurile, prin limitarea adaosului comercial.

Sunt alimentele de bază, care sunt cunoscute,(n.r. vizate de măsurile Guvernului), care sunt în componența coșului zilnic. Știm foarte bine care sunt mecanismele de formare a prețurilor, atât la producător, cât și la vânzare, care este impactul taxelor pe care supermarketurile le iau în formarea prețului.

De aceea, în acest moment, există această discuție la Palatul Victoria, atât cu cu procesatorii, cât și cu reprezentanții comercianților, pentru a vedea pentru o perioadă de timp la alimentele de bază o formulă de scădere a prețului. Nu este vorba doar de discuția cu lanțurile…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.