Prima pagină » Primii embrioni umani sintetici au fost creați în premieră în laborator din celule stem. „Scopul nu este de a crea viață”

Primii embrioni umani sintetici au fost creați în premieră în laborator din celule stem. „Scopul nu este de a crea viață”

Primii embrioni umani sintetici au fost creați în premieră în laborator din celule stem. „Scopul nu este de a crea viață”

  • O echipă de cercetători a anunță că a creat din celule stem primele structuri sintetice din lume similare embrionilor umani.
  • Practic, realizarea acestor cercetători deschide calea eliminării ovulelor și a spermei în procesul de creare a unui embrion uman.
  • În aprilie, cercetătorii chinezi au creat embrioni sintetici din celule de maimuță și i-au implantat în pântecele unor maimuțe adulte.

Oamenii de ştiinţă au creat embrioni umani sintetici folosind celule stem, într-un experiment revoluţionar care elimină nevoia de ovule sau spermatozoizi, scrie ALJAZEERA.

Oamenii de ştiinţă spun că aceşti embrioni model, care seamănă cu cei aflaţi în stadiile incipiente ale dezvoltării umane, ar putea oferi o fereastră crucială asupra impactului tulburărilor genetice şi asupra cauzelor biologice ale avortului spontan recurent.

Cu toate acestea, lucrarea ridică, de asemenea, probleme etice şi juridice serioase, deoarece entităţile dezvoltate în laborator nu se…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.