Vărzăria din Cluj-Napoca, un local emblematic al Clujului, a devenit restaurant de lux, cu prețuri extrem de mari. Clujenii obișnuiau să meargă periodic acolo pentru a mânca produsul tradițional ”Varza a la Cluj”, dar inflația din ultimul an își spune cuvântul. Probabil restaurantul a se bazează foarte mult pe turiști, care nu sunt deranjați să bage mâna mai adânc în buzunar pentru a trăi senzația oferită de orașul Cluj-Napoca.
În 2018, o porție de varză a la Cluj cu smântână costa 17 lei. Vezi jos lista cu prețuri de acum 5 ani, relatate de un turist.
”Grozav s-a scumpit Clujul nostru! A ajuns o porție de varza a la Cluj cu ciolan să fie 50 de lei”, a transmis o clujeancă. O notă de plată pentru două persoane a fost 124 de lei. Pe vremuri acest produs era extrem de accesibil, fiind vorba despre puțină carne și multă varză, dar o combinație extrem de gustoasă.
Se pare că în ultimul an s-au scumpit extrem de mult produsele, varza…
Lasă un comentariu