Prima pagină » Cum a arătat cândva Piața Unirii. Acum e o ”oază” de granit. Verdeața a fost ”betonată” de Emil Boc – FOTO

Cum a arătat cândva Piața Unirii. Acum e o ”oază” de granit. Verdeața a fost ”betonată” de Emil Boc – FOTO

Cum a arătat cândva Piața Unirii. Acum e o ”oază” de granit. Verdeața a fost ”betonată” de Emil Boc – FOTO

Piața Unirii a fost zeci de ani o oază de verdeață, iar acum este o ”oază” de granit și ”bănci smart”, unde îți poți încărca telefonul. Înainte de versiunea curentă. Până în anii 2000, piața arăta complet diferit, era lipsită de betoane. Imaginile pieței vechi par incomparabile cu cea de acum.

Pe rețelele de socializare a apărut o vedere care a stârnit nostalgia clujenilor. Piața Unirii pare de nerecunoscut într-o carte poștală din anii 1960, care ne arată un centru mult mai verde, care contrastează realitatea actuală.

Actuala Piață a Unirii a constituit ”inima” orașului medieval Cluj, care era grupat în jurul Bisericii Sf. Mihail. Piața este cea mai mare ca dimensiune din vechile piețe aflate în centrul și sud-estul Europei. Totuși, prima piață a Clujului a fost Piața Mică (actuala Piața Muzeului), iar apoi a apărut, în Evul Mediu, și Piața Mare, actuala Piața Unirii. 

La finalul secolului XIX numele s-a schimbat în…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.