Descoperire importantă în scheletul unui dinozaur. Ce au constatat, pentru prima dată, oamenii de știință

O fosilă de dinozaur Microraptor, veche de 120 de milioane de ani, având oasele ultimului ”sandwich” încă în interior, a dezvăluit oamenilor de știință ce le plăcea să mănânce ”strămoșilor” noștri.

Astfel, se pare că ”secretul” acestei specii de dinozauri mici, care avea patru aripi, a fost să mănânce…cam orice.

Paleontologul Hans Larsson, profesor la Universitatea McGill, a fost primul care a observat un mic picior de mamifer blocat între oasele unui Microraptor fosilizat, un dino-carnivor cu aripi de pasăre.

Descoperirea arată că dinosaurul mânca multe animale, inclusiv mamifere, pești, păsări și șopârle, a anunțat universitatea într-un comunicat de presă citat de Insider.

„Aceste descoperiri sunt singurele dovezi solide pe care le avem despre consumul de alimente al acestor animale dispărute de mult timp – și sunt excepțional de rare. Dezvăluirea că animalul era un mâncător „oportunist” „pune o nouă perspectivă asupra modului în care ar fi putut funcționa ecosistemele antice”, a spus Larsson în comunicat.

Doar 20 de fosile au fost găsite cu oase fosilizate ale mâncării lor, înăuntru, potrivit McGill, însă este prima dată când o fosilă arată că dinozaurii mâncau și mamifere, arată Economic Times.

Fosilele de microraptor au fost descoperite pentru prima dată la începutul anilor 2000 în Liaoning, China, o regiune situată în partea de nord-est a țării, de-a lungul Mării Galbene. Oamenii de știință au speculat atunci că specia s-a stins, probabil, pentru că avea patru aripi, iar cele două aripi suplimentare îi provoca probleme atunci când se deplasa.

Prin urmare, capacitatea sa de a se hrăni cu tot felul de animale pare să nu fi fost suficientă pentru a compensa numărul prea mare de aripi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.