Cunoscutul
medic nutriționist, Mihaela Bilic, explică într-o postare pe pagina sa de
Facebook de ce „acru
e yammy și albastru e câh”, în cazul copiilor. „Deși
e greu de crezut, trebuie să acceptați că identitatea gustativă a copiilor
voștri nu e decisă de voi”, spune dr. Bilic.
Un copil poate refuza mâncarea din simplul motiv că nu-i plac culorile FOTO: Arhivă
„Când acru e yammy și albastru e câh. Gusturile
nu se discută… zice o vorbă. Și nu se moștenesc. Fiecare își dezvoltă propriile
gusturi de-a lungul vieții pe baza experiențelor culinare și trăirilor
emoționale. Însă cele mai amuzante și mai neașteptate sunt preferințele
gustative ale bebelușilor, care nu au nicio legătură cu obiceiurile alimentare
ale părinților”, susține dr. Mihaela Bilic.
Nutriționistul a
povestit experiența amuzantă a unei prietene, care a apelat la tot felul de
metode, inclusiv leacuri băbești, pentru a-și înțărca…
Lasă un comentariu