Prima pagină » Inima artificială care rezistă 100 de ani va avea o aplicație pentru telefon: „Pacienții pot observa volumul de sânge care este pompat”

Inima artificială care rezistă 100 de ani va avea o aplicație pentru telefon: „Pacienții pot observa volumul de sânge care este pompat”

Inima artificială care rezistă 100 de ani va avea o aplicație pentru telefon: „Pacienții pot observa volumul de sânge care este pompat”

Cea mai avansată inimă artificială din lume, inventată de opt studenţi de la Universitatea de Medicină din Iaşi, a fost îmbunătățită și va avea o aplicație pentru telefonul mobil. Pacienții vor putea observa nivelul de baterie, de energie și volumul de sânge care este pompat.

Inima artificială dezvoltată la Iași FOTO: Mavis Artificial Heart/FB

Conceptul gândit de tinerii studenți propune, pentru inima artificială, un sistem de alimentare de la distanță, cu baterii care pot fi încărcate foarte ușor, spun experții.

Noul prototip, care ar trebui să reziste o sută de ani, a primit anul trecut titlul de cea mai avansată inimă artificială din lume.

În prezent, prototipul a fost îmbunătățit și va fi prezentat la un concurs internațional, în Japonia. De această dată, tinerii au pus la punct și o aplicație pentru telefonul mobil, potrivit Știrile Pro TV.

„O interfață simplă astfel încât pacienții să poată…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.