Prima pagină » Care vor fi consecințele POLITICE ale atacului terorist de la Moscova? „Elitele ruse se tem de revenirea pedepsei cu moartea”

Care vor fi consecințele POLITICE ale atacului terorist de la Moscova? „Elitele ruse se tem de revenirea pedepsei cu moartea”

Care vor fi consecințele POLITICE ale atacului terorist de la Moscova? „Elitele ruse se tem de revenirea pedepsei cu moartea”

Mai degrabă decât măsuri radicale antiteroriste sau un fel de „răzbunare împotriva Ucrainei”, revenirea pedepsei cu moartea și o politică mai strictă de migrație sunt promovate ca posibile răspunsuri la atacul terorist de la Crocus City Hall de lângă Moscova. Dar niciuna dintre aceste inițiative nu este garantată sau iminentă, consideră Mihail Vinogradov, fondator și președinte al Fundației pentru Politică din Sankt Petersburg.

Când se confruntă cu un eveniment șocant care pune sub stres regimul rus, reacția Kremlinului este adesea drastică și uneori asimetrică, notează Vinogradov.

Această tactică, explică acesta, permite conducerii Rusiei să-și ascundă confuzia, să recâștige inițiativa și să profite de șocul public pentru a-și consolida propria poziție.

În 2004, de exemplu, în urma crizei ostaticilor din Beslan, în care peste 300 de oameni au fost uciși, inclusiv aproape 200 de copii, Kremlinul a citat tragedia drept…

Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.