Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul
„Matei Balş” din Capitală, spune că pericolul ca turiștii să facă toxiinfecție
alimentară este mai mare decât cel de a se îmbolnăvi din cauza concentrațiilor
de E.coli din apa mării.
Bacteria a fost detectată în cantități mai mari în apa mării FOTO Inquam Photos / George Călin
„Oamenii ar trebui să fie liniştiţi, discutam în urmă cu
câteva săptămâni despre holeră şi despre riscul ca din Ucraina să vină agentul
patogen şi nu s-a întâmplat nimic, spuneam şi atunci că riscul este mic. (..)
Mecanismul de funcţionare, calitatea apelor din România înseamnă o monitorizare
permanentă“, a explicat medicul Adrian Marinescu în emisiunea „Proiect de ţară: România“.
Apa mării nu este potabilă
Adrian Marinescu reamintește faptul că apa de mare nu
este potabilă. „Discutăm că în mod accidental venim în contact cu apa de mare,
dar nu este o cantitate…
Lasă un comentariu